Ukrán válság

Merkel: helyes lépés az újabb szankciók kidolgozása

Az ukrán válságban követett orosz politika fényében helyes lépés, hogy az Európai Unió újabb szankciókat dolgoz ki Moszkva ellen - jelentette ki a német kancellár hétfőn Berlinben.

2014.09.01 14:15MTI

Angela Merkel sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az Oroszország elleni büntetőintézkedések a német gazdaságot is sújtják, de "az ideiglenesen jelentkező hátrányoknál" sokkal nagyobb veszélyt okozna válasz nélkül hagyni az orosz politikát.

A reakció elmaradása azt jelentené, hogy "következmények nélkül meg lehet változtatni az európai határokat, és katonai erővel rá lehet rontani más országokra" - mondta a kancellár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.