EU-csúcs

Finnország ellenzi az orosz szankciók szigorítását

A skandináv állam egyelőre ellenzi, hogy az Európai Unió szigorítsa az Oroszországgal szemben - az Ukrajna elleni agresszív orosz lépések miatt - korábban elrendelt gazdasági szankciókat.

2014.08.30 13:45MTI
Forrás: Wikipedia

Alexander Stubb finn miniszterelnök néhány órával a szombati brüsszeli EU-csúcstalálkozó előtt elhangzott rádiónyilatkozatában azt mondta: vannak egyes uniós tagországok, amelyek azonnali szankciószigorítást szorgalmaznak, és vannak, amelyek megengedőbb magatartást javasolnak.

"Ha Oroszország tovább folytatja destabilizációs erőfeszítéseit, akkor helyes dolog a szankciók megszigorítása, én azonban azt remélem, hogy ez nem következik be" - fogalmazott az észak-európai ország kormányfője.

Az EU, valamint az Egyesült Államok július végén Oroszországgal szembeni korlátozó intézkedésekről döntött a pénzügyi, a fejlett technológiát alkalmazó olajipari, valamint a hadiipari szektor területére kiterjedően, beleértve a kettős rendeltetésű (polgári, illetve katonai célra is használható) cikkek gyártását, illetve kereskedelmét.

Moszkva tagadja Ukrajna és a Nyugat azon állítását, hogy Oroszország közvetlenül bekapcsolódott a Kelet-Ukrajnában folyó harcokba a szeparatista lázadók oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.