Skót népszavazás

Cameron: ha Skócia elszakad, nem használhatja tovább a fontot

"Válás esetén nem szokás osztozkodni a bankszámlán és a hitelkártyán". A sikeres valutaunióhoz politikai és gazdasági unió is szükséges.

2014.08.28 22:11MTI
Fotó: Wikipedia

Skócia nem használhatná tovább a fontot fizetőeszközéül, ha a szeptemberi függetlenségi népszavazáson az elszakadás mellett dönt - erre tett egyenes utalást csütörtök esti beszédében a brit kormányfő.

David Cameron, aki a legnagyobb skót városban, Glasgowban szólalt fel a Brit Iparszövetség (CBI) helyi központjának üzleti rendezvényén, kijelentette: mindenki tudja, hogy "válás esetén nem szokás osztozkodni a bankszámlán és a hitelkártyán". A sikeres valutaunióhoz politikai és gazdasági unió is szükséges - tette hozzá.

Cameron szerint három héttel a népszavazás előtt az elszakadást pártolóknak nincs válaszuk arra az alapvető kérdésre, hogy Skócia milyen fizetőeszközt fog használni függetlenné válása esetén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.