Dél-kínai rendőri projekt

Késhegy-akció: autótolvajok százaira csaptak le

A rendőrség a "Késhegy" elnevezésű kétnapos összehangolt akció során helyenként tűzpárbajba is keveredett a tolvajokkal, illetve az orgazdákkal, de ezek nem voltak halálos kimenetelűek.

2014.08.27 13:09MTI

Autó- és motorlopásra specializálódott dél-kínai bűnözői csoportok több mint 220 tagját vették őrizetbe Kuangtung tartományban - jelentette a China Daily című angol nyelvű kínai napilap szerdán.

A rendőrség a "Késhegy" elnevezésű kétnapos összehangolt akció során helyenként tűzpárbajba is keveredett a tolvajokkal, illetve az orgazdákkal, de ezek nem voltak halálos kimenetelűek - számolt be egy tartományi rendőrtiszt az újságnak.

A rendőrség 510 lopásra derített fényt és csaknem 280 ellopott járművet foglalt le, köztük Porsche, Toyota és Honda márkájú luxusautókat, továbbá motorkerékpárokat és hamis rendszámokat. Az illetékesek tájékoztatójukon elmondták, a 17 várost érintő akcióra azért volt szükség, mert ebben a fejlődő térségben az autólopások száma is jelentősen megemelkedett.

A kelet-kuangtungi Csiejang városban például 600 rendőr csapott le hajnali órákban egy kiterjedt hálózatot működtető tolvaj és kereskedő bandára. Két autót és 112 motorkerékpárt koboztak el tőlük, 61 gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Tartományi adatok szerint Kuangtungban körülbelül 25 millió regisztrált jármű fut az utakon, mintegy tíz százaléka az országosan nyilvántartottnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.