Lefűrészelték a talapzatról

Lenin-szobrot "akasztottak" Kelet-Ukrajnában

Lefűrészeltek a talapzatról és darura "felakasztottak" egy Lenin-szobrot a kelet-ukrajnai Pokrovszke járásközpontban.

2014.08.27 08:16MTI
Forrás: YouTube

Az eset hétfőn történt, egy nappal a függetlenség napjának ünnepelése után, de a videofelvétel csak szerdán jelent meg róla a Youtube fájlmegosztó portálon, illetve a Vkontakte internetes közösségi felületen.

Az UNIAN hírügynökségen is közzétett felvételen látható, amint acélsodronyból készített hurkot tesznek a proletárforradalom vezérének nyakába, majd sarokcsiszolóval elfűrészelik a 4-5 méter magas bronzszobor lábát.

Ezután néhány percig egy darun nyakánál fogva fellógatják, később teherautóra teszik, és elszállítják a helyszínről. A Lenin-szobor felakasztásának helyszínén nem csekély tömeg gyűlt össze, és az esemény Oroszország-ellenes tüntetéssé változott.

A jelenlevők ukrán zászlókat lengettek, hazafias dalokat és az ukrán himnuszt énekelték, közben trágár kifejezéssel illették Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Ugyanazt a szót skandálták, amelynek kiejtése miatt távoznia kellett két hónapja hivatalából Andrij Descsicja ukrán külügyminiszternek, és amely azóta a Putyin iránti ellenszenv jelszavává vált Ukrajnában. Ukrajna 1991. augusztus 24-én kiáltotta ki függetlenségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.