Osztrák belpolitika

Az osztrák gazdasági miniszter lett az Osztrák Néppárt elnöke

A most megválasztott pártelnök 1945 óta a 16. az ÖVP élén.

2014.08.27 05:30MTI
Fotó: investinaustria.at

Az osztrák gazdasági miniszter, Reinhold Mitterlehner lett az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke - vált ismertté a párt rendkívüli ülése után kedden este.

Mitterlehnert egyhangúlag jelölték a posztra. Mitterlehner 2011 óta az Osztrák Néppárt helyettes vezetője volt. A most megválasztott pártelnök 1945 óta a 16. az ÖVP élén.

Michael Spindelegger kedden jelentette be, hogy lemond pártelnöki, alkancellári és pénzügyminiszteri posztjáról. Lépését azzal indokolta, hogy saját pártja sem támogatta őt az adóügyi reform körül kialakult koalíciós vitában.

Párton belüli bírálói azt vetették az alkancellár szemére, hogy nem sikerült előrehaladást elérnie a gazdaságélénkítés és az adócsökkentés kérdésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.