Klaus Wowereit visszavonul a politikától

Lemondott Berlin kormányzó főpolgármestere

Lemondott kedden Klaus Wowereit, Berlin kormányzó főpolgármestere. A tartományi rangú német fővárost 2001 óta irányító szociáldemokrata (SPD) politikus december 11-i hatállyal távozik hivatalából, és visszavonul a politikából.

2014.08.26 13:59MTI
Fotó: Wikipédia

Kiemelte, hogy a személye körüli viták az SPD-ben ártanak a pártnak és hátráltatják a kormányzást.

A 60 éves politikus 30 éve kezdődött hivatásos politikusi pályafutásának legnagyobb vereségeként értékelte, hogy nem készült el időben a berlin-brandenburgi nemzetközi repülőtér (BER).

A BER az egykori NDK területén kezdett eddigi legnagyobb beruházás, 2012-ben kellett volna átadni, megnyitására még nincs új határidő.

A beruházás körüli botrányok megtépázták Wowereit tekintélyét, párton belüli támogatói kihátráltak mögüle, népszerűsége mélypontra zuhant, jelenleg ő a legkevésbé kedvelt berlini politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.