Hárman megsebesültek

Orosz helikopterek lőttek ukrán határőrökre, négy halott

Orosz Mi-24-es katonai helikopterek hétfőn tüzet nyitottak ukrán határőrökre a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében, négy határőr meghalt, három megsebesült.

2014.08.26 13:25MTI
freedigitalphotos.net/Phaitoon

Andrij Liszenko, a Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője keddi kijevi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Luhanszk megyei Kraszna Talivka településnél orosz katonák próbáltak behatolni Ukrajna területére.

Beszámolója szerint a határőrök harcba bocsátkoztak velük, az orosz helikopterek akkor lőttek ki rájuk rakétákat.

Hozzátette, hogy ilyen támadás most először fordult elő a kelet-ukrajnai harcok alatt Oroszország részéről. A diverziós felderítő orosz csapat behatolását sikerült megakadályozni, köszönhetően annak, hogy a megtámadott határőrök erősítést kaptak - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.