Szerencsétlenség

Csatornába zuhant két egymással versenyző mikrobusz Egyiptomban, sok halott

Összeütközött és egy öntözőcsatornába zuhant két egymással versenyző mikrobusz hétfőn éjjel egy felső-egyiptomi gyorsforgalmi úton. A Luxor városa melletti balesetben legkevesebb 19 ember vesztette életét.

2014.08.26 11:08MTI

A luxori rendőrség igazgatója, Muntaszer Abú-Zeid szerint az egymást leelőzni próbáló mikrobuszok egy esküvői autókonvojhoz tartoztak. Az egyik sofőr elvesztette uralmát a járműve felett, amikor a szembejövő sávban hirtelen feltűnt egy ugyancsak gyorsan hajtó busz, és a mellette haladó busznak csapódott.

A szerencsétlenül járt két mikrobuszban összesen 28 ember utazott. A sebesültek számáról nincsenek megerősített hírek, az eddigi értesülések szerint több utasnak nyoma veszett. Az eltűntek utáni kutatás a reggeli órák óta újra nagy erőkkel folyik, a sötétség miatt tartott pár órás szünet után - jelentették helyi források.

Az áldozatok többségében gyerekek és asszonyok voltak. A médiában megjelent képeken a két felfordult járműnek csak a kerekei látszanak ki a csatornából.

Egyiptomban tavaly mintegy 13 ezer ember vesztette életét közúti balesetekben. A rossz állapotban lévő utak és a közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyása gyakran vezet halálos kimenetelű karambolokhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.