Nincs áldozat

Tesztelés közben felrobbant egy amerikai hiperszonikus fegyver

A Pentagon közlése szerint nem sokkal az Alaszkából történt felbocsátása után felrobbant egy tesztelés alatt álló amerikai hiperszonikus fegyver.

2014.08.25 21:00MTI

A kísérleti harci rakéta visszahullott a Kodiak szigeti kilövő létesítmény területére. A balesetnek nincsenek sérültjei.

A Lockheed Martin tulajdonában lévő washingtoni Sandia Nemzeti Laboratóriumok és az amerikai hadsereg által tesztelt fegyver fejlesztése része az úgynevezett "hagyományos azonnali globális csapás" (Conventional Prompt Global Strike, CPGS) technológiája kidolgozásának, amelynek lényege, hogy a Föld bármely pontjára egy órán belül csapást lehessen mérni a koordináták és a szükséges engedély beszerzését követően.

A baleset után az amerikai hadsereg, a haditengerészet és a Rakétavédelmi Ügynökség (MDA) közös vizsgálatot indított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.