Ukrán válság

Kijev szerint orosz katonai konvoj hatolt be Ukrajnába, Moszkva szerint meg nem

Több tucatnyi harckocsiból és páncélozott járműből álló konvojjal bocsátkoztak harcba ukrán határőrök Novoazovszk városánál Leonyid Matyuhin ukrán katonai szóvivő szerint. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nevetségesnek, dezinformációnak nevezte a hírt.

2014.08.25 11:35MTI

A páncélosok behatolásáról Dmitro Timcsuk katonai szakértő, a kelet-ukrajnai harcokat figyelemmel követő Információs Ellenállás nevű szervezet koordinátora is beszámolt Facebook-oldalán. Szerinte a katonai járművekből álló konvoj java részét az ukrán fegyveres erők feltartóztatták.

Lavrov moszkvai sajtóértekezletén azt mondta, hogy az állítólagos behatolást sem az amerikai titkosszolgálatot, sem független források nem tudták megerősíteni.

A szóban forgó dél-donyecki határszakasz és a környező terület az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.