Ukrán válság

Elesett egy New Yorkban született, ukrán származású amerikai katona

Mark Gregory Paslawsky kedden kapott halálos sebet, amikor zászlóalja az orosz határtól mintegy 60 kilométerre fekvő Ilovajszk elfoglalásával megpróbálta elvágni Donyeck utánpótlási útvonalát.

2014.08.23 08:00MTI

Elesett egy volt amerikai katona a kelet-ukrajnai harcokban - közölte pénteken híroldalán a Fox News televízió.

Az 55 éves Mark Gregory Paslawsky a Moszkva-barát szakadárok elleni hadműveletben részt vevő Donbassz zászlóalj tagjaként, az Ilovajszkért folytatott harcokban esett el. A New Yorkban született, ukrán származású férfi befektetési bankár volt, és már több éve Kijevben élt. A Krím félsziget orosz elcsatolása indította arra, hogy fegyvert fogjon az ukránok oldalán.

Paslawsky kedden kapott halálos sebet, amikor zászlóalja az orosz határtól mintegy 60 kilométerre fekvő Ilovajszk elfoglalásával megpróbálta elvágni Donyeck utánpótlási útvonalát.

1981-ben végezte el a West Point-i katonai akadémiát, és tíz éven át szolgált az amerikai hadsereg kommandós alakulatainál. A Fox News arról nem kapott információt, hogy Paslawsky milyen rendfokozatban szerelt le. Az ukránoknál Franko fedőnéven, közlegényként harcolt.

Haláláról elsőként a Vice News című riportműsor szerkesztősége adott hírt, amely szerint ő volt az egyetlen amerikai, aki részt vett az ukrajnai harcokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.