Lövik az ukrán erőket

Orosz tüzérségi alakulatok Ukrajnában

Az orosz hadsereg orosz személyzettel tüzérségi alakulatokat küldött ukrán területre az elmúlt napokban, és az ukrán erők lövetésére használja őket.

2014.08.22 18:46MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A Nyugat régóta vádolja Oroszországot a kelet-ukrajnai szeparatisták támogatásával, de ez az első eset, hogy azt mondja: bizonyítéka van az orosz hadsereg közvetlen beavatkozására.

Az orosz lépés a Kreml beavatkozásának jelentős fokozásával ér fel, és éppen akkor történik, amikor orosz teherautók segélykonvoja haladt át ukrán területre Kijev engedélye nélkül.

Augusztus közepe óta a NATO több jelentést kapott az orosz erők közvetlen beavatkozásáról, "beleértve deszantosokat, légvédelmet és különleges műveleti erőket Kelet-Ukrajnában" - idézte a The New York Times Oana Lungescu NATO-szóvivőt.

"Az orosz tüzérségi támogatást a határon keresztül és Ukrajnán belül is használják az ukrán fegyveres erők ellen" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.