11 embert öltek meg

Feltételezett izraeli kollaboránsokat végzett ki a Hamász

A palesztin törvények szerint az Izraellel való együttműködésért halálbüntetés adható, azonban azt jóvá kell hagynia a palesztin elnöknek.

2014.08.22 13:17MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

A Hamász péntek hajnalban kivégzett Gázában tizenegy olyan palesztint, akit Izraellel való együttműködéssel vádolt - közölte az izraeli közszolgálati rádió.

A Hamász rendőrségének gázai központjában hajtották végre az ítéleteket, amelyeknek hátterében a rádió szerint a Hamász katonai vezetőinek Izrael általi likvidálása áll. Gázai illetékesek elismerték a kivégzéseket, amelyeket szerintük bírósági döntés alapján hajtottak végre.

Csütörtökön három további gázai palesztint öltek meg a hamászosok hasonló vádakkal. A palesztin törvények szerint az Izraellel való együttműködésért halálbüntetés adható, azonban azt jóvá kell hagynia a palesztin elnöknek. Mahmúd Abbász elnökségét a Hamász nem ismeri el, mert négy éves elnöki periódusa 2009-ben véget ért.

A Hamász 2007-es erőszakos gázai hatalomátvétele óta nem tartottak elnök- vagy parlamenti választásokat a hatalmi szempontból Ciszjordániára és Gázai övezetre kettészakadt palesztin területeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.