Iszlám Állam

Részvétét nyilvánította Navracsics a lefejezett amerikai újságíró halála miatt

James Foley kegyetlen meggyilkolása "mindannyiunkat megdöbbentett", különösen azokat a magyar diplomatákat, akik segédkeztek az újságíró három évvel ezelőtti líbiai szabadon bocsátásában.

2014.08.22 12:49MTI
Forrás: youtube.com

Levélben fejezte ki részvétét a Szíriában meggyilkolt amerikai újságíró, James Foley családjának és John Kerry amerikai külügyminiszternek pénteken a külgazdasági és külügyminiszter.

A John Kerrynek címzett levélben, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium juttatott el az MTI-nek, Navracsics Tibor azt írta: James Foley kegyetlen meggyilkolása "mindannyiunkat megdöbbentett", különösen azokat a magyar diplomatákat, akik segédkeztek az újságíró három évvel ezelőtti líbiai szabadon bocsátásában.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: James Foley bátorságával és elkötelezettségével, hogy az igazságról számoljon be a világ egyik legveszélyesebb háborús zónájában, a "gonosz erőktől fenyegetett nemzetközi közösség egészét szolgálta".

Hozzátette: James Foley felbecsülhetetlen jelentőségű munkájával a szabadság ügyét szolgálta. "Azért, hogy emlékét tiszteletben tartsuk, elkötelezettnek kell maradnunk a terrorizmus elleni harcban" - írta a miniszter.

Közölte: Magyarország az Egyesült Államok mellett áll "az esztelen radikalizmus elleni küzdelemben", és meg van győződve arról, hogy a nemzetközi közösségnek mindent meg kell tennie az erőszak megállításáért, amely "közös értékeinket és emberek millióinak életét fenyegeti".

James Foley 2012. november 22-én tűnt el Szíriában. Egy kedden nyilvánosságra hozott videofelvétel tanúsága szerint az Iszlám Állam elnevezésű szélsőséges szunnita szervezet egyik tagja lefejezte az újságírót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.