Az USA nem enged

Légi csapás Szíriára is az Iszlám Állam miatt?

Egyesült Államoknak hosszú távú stratégiája van Irakban, és leszögezte: az amerikai szerepvállalásnak nincs vége.

2014.08.22 04:28MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/meepoohfoto

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter csütörtökön nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az Egyesült Államok szíriai területen is csapást mérjen az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges szunnita szervezet erőire.

"Minden lehetőséget mérlegelünk" - jelentette ki egy kérdésre a Pentagon vezetője. Hagel elmondta, hogy az Egyesült Államoknak hosszú távú stratégiája van Irakban, és leszögezte: az amerikai szerepvállalásnak nincs vége.

Rámutatott, hogy az amerikai légicsapások segítségével sikerült megállítani az IÁ erőinek Erbíl irányába történő előrenyomulását és visszafoglalni a moszuli gátat, majd hozzátette, hogy a szervezet újracsoportosítja erőit, és újabb támadásokra lehet számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.