Meggyilkolt fekete fiú

Kivonják Fergusonból a Nemzeti Gárdát

Jay Nixon missouri kormányzó csütörtökön elrendelte, hogy a Nemzeti Gárda egységei kezdjék meg a kivonulást St. Louis Ferguson nevű elővárosából, ahol zavargások törtek ki, miután szeptember 9-én egy fehér rendőr agyonlőtt egy fegyvertelen tizenéves fekete fiút.

2014.08.21 20:56MTI

Az intézkedést az tette lehetővé, hogy a rendet a kormányzó megítélése szerint nagyrészt sikerült helyreállítani, és ezért többé nincs szükség a hétfőn kivezényelt katonai egységek további jelenlétére.

Barack Obama elnök kedden arra szólította fel Nixont, hogy csak korlátozott mértékben éljen a Nemzeti Gárda bevetésének eszközével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.