Susilo Bambang Yudhoyono

Muzulmánok: megalázó az Iszlám Állam folytatta erőszak

Megalázó az iszlám igaz hívei számára az az erőszak, amelyet az Iszlám Állam dzsihadistái (Szíriában és Irakban) elkövetnek.

2014.08.21 14:15MTI
Forrás: Wikipedia

Az államfő a The Australian című ausztrál lap csütörtöki számában nyilatkozott. Az újság a Szíria és Irak egy részét elfoglaló Iszlám Állam szélsőséges fegyvereseiről kérdezte. Az IÁ egyik tagja Szíriában lefejezte James Foley amerikai újságírót, s az erről készült videofelvételt kedden közzétették az interneten.

Ezzel kapcsolatban az indonéz politikus hangoztatta, hogy a képek sokkolóak, a fegyveresek láthatóan fékezhetetlenek. "Ezt semmilyen formában nem tűrjük el, Indonéziában tilalom alatt áll az IÁ". Hozzátette, hogy "az Iszlám Állam filozófiája ellentétes azokkal az alapvető értékekkel, amelyeket Indonéziában becsben tartanak". Az országnak meg kell őriznie kultúráját, ami a mérsékelt iszlám sajátossága - mondta. Egyben arra is felszólított, hogy minden vezető tekintse át, miképpen küzd a szélsőségesség ellen.

Indonéziában 225 millió muzulmán él, s az ország a Bali szigetén 2002-ben elkövetett merényletek után is harcot hirdetett a terrorizmus ellen. Azóta egyébként nem volt nagyobb terrorcselekmény, leszámítva a 2009 júliusában jakartai luxusszállodák ellen elkövetett támadásokat, amelyekben kilencen haltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.