Ukrán válság

Ismét lelőttek egy ukrán katonai gépet Kelet-Ukrajnában

Oroszbarát szakadárok lelőttek egy Szu-25-ös ukrán katonai repülőgépet a kelet-ukrajnai Luhanszk városa fölött.

2014.08.20 22:35MTI
Forrás: Wikipedia

A fentieket egy esti élő tévéműsorban erősítette meg Andrij Liszenko, a Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője.

A tisztségviselő közölte, hogy a szárazföldi erőknek légi támogatást nyújtó csatarepülőgépet feladata teljesítése közben találat érte, ennek következtében lezuhant. A gép pilótájáról egyelőre nincs hír. Liszenko reményét fejezte ki, hogy épségben van.

A Kelet-Ukrajnában folyó "terrorellenes hadművelet" során már nem az első Szu-25-ös gépet veszíti el az ukrán légierő. Legutóbb július 23-án a hivatalos ukrán tájékoztatás szerint feltehetőleg orosz területről indított rakétával két Szu-25-ös ukrán csatarepülőt lőttek le Donyeck megyében, nem messze az orosz határtól.

Múlt vasárnap az ukrán hadsereg egy MiG-29-es vadászgépét lőtték le szeparatisták Luhanszk környékén, múlt csütörtökön pedig szintén egy Mig-29-est Donyeck közelében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.