MENA

Négy lefejezett holttestet találtak a Sínai-félszigeten

Az áldozatokat két nappal azután találták meg a Gázai övezettel szomszédos régióban, hogy ismeretlen fegyveresek elrabolták őket.

2014.08.20 16:32MTI
Forrás: youtube.com

Négy lefejezett holttestet találtak szerdán az egyiptomi Sínai-félszigeten helyi lakosok - jelentették biztonsági források.

Az áldozatokat két nappal azután találták meg a Gázai övezettel szomszédos régióban, hogy ismeretlen fegyveresek elrabolták őket, amikor egy autóban át akartak hajtani Sejk-Zuvejid településen.

Egy neve elhallgatását kérő biztonsági forrás szerint a merénylet oka az lehetett, hogy a kormányerők ellen harcoló helyi iszlamista fegyveresek a biztonsági erők szövetségeseinek tartották az egyébkén civil ruhát viselő férfiakat.

Az iszlamista Mohamed Murszi elnök tavaly nyári elmozdítása óta Kairó átfogó hadműveletet folytat a Sínai-félszigeten tevékenykedő szélsőséges milíciák ellen. Szerdán legkevesebb három felkelő vesztette életét a kormányerők akcióiban, és terrorizmus gyanúja miatt mintegy harminc embert vettek őrizetbe a Sejk-Zuvejid és a gázai határ közti térségben - jelentette az egyiptomi MENA hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.