Figyelmeztetés!

Jó reggelt, Amerika! - "túl nagy a polgári áldozatok száma Gázában"

"Tragikusak a jelentések, amelyek szerint ártatlan palesztin civilek százait ölték meg".

2014.07.31 21:28MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

A Pentagon csütörtökön arra szólította fel Izraelt, hogy tegyen többet a civilek életének védelmében a Gázai övezetben végrehajtott katonai műveleti során, rámutatva, hogy a konfliktus túlságosan sok polgári áldozatot követelt.

"A civil áldozatok száma Gázában túlságosan nagy" - mondta Washingtonban Steve Warren ezredes, a Pentagon szóvivője. Szerinte itt az ideje, hogy az izraeliek megfeleljenek azoknak a nyilvánosan hangoztatott követelményeknek, amelyeket saját maguk állítottak fel a civilek életének védelmét illetően.

Gázai tisztségviselők szerint a Gázai övezetben eddig több mint 1400 palesztin vesztette életét, többségük civil volt. Az izraeli oldalon a hivatalos összesítés szerint 56 katona és három civil halt meg. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője csütörtökön kijelentette, aligha kétséges, hogy az izraeli hadsereg ágyúzta a gázai ENSZ-iskolát. A szóvivő a támadást "teljesen elfogadhatatlannak és teljesen védhetetlennek" nevezte, és szintén azt sürgette Izraeltől, hogy tegyen többet az ártatlan gázai civilek megóvása érdekében.

"Tragikusak a jelentések, amelyek szerint ártatlan palesztin civilek százait ölték meg" - hangoztatta Earnest és sürgette, hogy Izrael állítsa le a gázai szárazföldi hadműveletet. Felszólította a Hamászt, hogy ne lőjön ki rakétákat az ártatlan izraeli polgári lakosságra, és sürgette, hogy a felek haladéktalanul kössenek tűzszünetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.