Be vannak ezek kábulva?

Tönkrezúzná a legszentebb iszlám ereklyét az Iszlám Állam!

Az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet állítólag arra szólította fel Twitter-oldalán híveit, hogy semmisítsék meg az iszlám vallás legfontosabb ereklyéjét, a mekkai Kába-követ.

2014.07.31 18:05MTI
Forrás: Wikipedia

"Az emberek azért mennek Mekkába, hogy köveket érintsenek meg, nem pedig Isten miatt" - írta sajtóértesülések szerint Twitter-oldalán Abu Turab al-Mugaddasi, a korábban Iraki és Levantei Iszlám Állam néven működő szélsőséges szervezet tagja.

Az időközben eltávolított bejegyzésben a szélsőséges dzsihádista kifejtette, később betörnek majd Szaúd-Arábiába, és elhurcolják az ereklyét. "Ha Allah úgy akarja, megöljük azokat, akik köveket imádnak, és elpusztítjuk a Kábát" - tette hozzá állítólag al-Mugaddasi.

A kijelentést a török média kezdte el terjeszteni, és az egész iszlám világban hatalmas felzúdulást keltett.

Az Irak és Szíria jelentős részét elfoglaló, és Iszlám Állam néven kalifátust alapító szervezet a hírek szerint jelenleg arra készül, hogy elfoglalja a Szaúd-Arábiában, az iraki határ közelében fekvő Arar városát. Ez a település mindössze 15 órányi autóútra fekszik Mekkától, ahol a Kába-kő található.

A Kába egy több mint tíz méter magas, fekete gránitdarab, amelynek hétszer történő körbejárása annak a szent zarándoklatnak része, amelyet élete során legalább egyszer minden muszlimnak teljesítenie kell. A hádzsnak nevezett zarándoklat az iszlám "öt pillérének" egyike.

A szélsőséges szunniták az általuk elfoglalt területeken sorra pusztítják el a mecseteket, ereklyéket és emlékműveket. Az iraki Moszul lakói arról számoltak be, hogy városukban több szent helyet megsemmisítettek a dzsihádisták, köztük Jónás próféta sírját. Az IÁ korábban azzal fenyegetőzött, hogy lerombolja az ország leghíresebb, a 12. században épített minaretjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.