WHO

Hétszáznál több halott a nyugat-afrikai ebolajárványban

Tovább nőtt az Ebola-vírus okozta vérzéses láz áldozatainak száma Nyugat-Afrikában, a kór július 27-ig már legalább 729 emberrel végzett

2014.07.31 17:05MTI
Forrás: Wikipedia

A tájékoztatás szerint eddig összesen több mint 1300 megbetegedést regisztráltak. Csak július 23. és 27. között 122 új megbetegedést jegyeztek fel Guineában, Libériában, Nigériában és Sierra Leonéban, s a 122-ből 57-en bele is haltak a kórba.

A WHO sajtóközleménye szerint az áldozatok száma 8,5 százalékkal, a bejelentett esetek száma pedig 10,1 százalékkal emelkedett négy nap leforgása alatt.

Eközben Libéria után Sierra Leonéban is egészségügyi szükségállapotot rendeltek el a régióban terjedő járvány megfékezése céljából. A hatóságok karantén alá helyezik a halálos vírus gócpontjait, így a keleti országrész jelentős területeit.

Az első megbetegedésekről február elején érkeztek hírek Guineából, a járvány ezután terjedt át a környező országokra.

Az Ebola-vírus Afrikában van jelen; vérrel és más testnedvvel terjed. A betegség tünetei közé tartozik egyebek között a hirtelen felszökő láz, hasmenés, hányás és bizonyos esetekben a belső vérzés.

A betegségre nincs orvosság, sem gyógymód. A vírus hatására összeomlik a szervezet véralvasztó képessége, fellép az elvérzés veszélye, majd a betegség végzetessé válik. A vírust a Kongó egyik mellékfolyója után nevezték el, ahol a kórokozót 1976-ban felfedezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.