Gázai konfliktus

Izrael további 16 ezer tartalékost mozgósított

Egy izraeli tábornok úgy nyilatkozott: az alagutak felszámolása már csak "napok kérdése".

2014.07.31 08:45MTI

Az izraeli hadsereg további 16 ezer tartalékos katonát mozgósított a Gázai övezet palesztin fegyveresei elleni hadjárathoz "a harcoló alakulatok frissítésére", ezzel 86 ezerre nőtt a bevetett tartalékosok száma - jelentette be egy katonai szóvivő. A palesztin mentők szerint egy csütörtök reggeli izraeli légicsapásban az ENSZ egyik iskolaépületében megsebesült 15 palesztin.

Az izraeli kormány biztonsági kabinetje öt órán át tartó szerdai ülésén egyhangúlag döntött amellett, hogy a hadsereg folytatja a Hamász palesztin szervezethez tartozó "terrorista célpontok" elleni támadásokat, és a palesztin fegyveresek által a Gázai övezet és Izrael határvonala alatt ásott alagutak "semlegesítését" - jelentette a közszolgálati rádió.

A nyolctagú biztonsági kabinet csütörtökön is ülést tart - tette hozzá a rádió.

Egy izraeli tábornok úgy nyilatkozott: az alagutak felszámolása már csak "napok kérdése".

Az izraeli légierő egy mecsetet támadott csütörtök reggel a Gázai övezet északi részén, a Dzsabalíja menekülttáborban, és a becsapódó bomba repeszei megsebesítettek 15 palesztint egy közelben lévő iskolaépületben, amelyet az ENSZ palesztin menekültekért felelős szervezete, az UNRWA tart fenn. A sebesültek közül kettőnek súlyos az állapota - közölték a palesztin mentők.

Szintén az UNRWA Dzsabalíja menekülttáborbeli egyik iskolájában történt szerdán, hogy izraeli lövedékek felrobbanásában meghalt legalább 16 palesztin, köztük gyerekek. Az UNRWA 83 iskolájában mintegy 1800 olyan palesztint szállásoltak el, akinek el kellett menekülnie otthonából az izraeli bombázások elől.

Az Egyesült Államok és az ENSZ szerdán elítélte Izraelt a menekülttábor bombázásáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.