Közeli veszély?

Még több pénzt ad az ebolajárvány megfékezésére az Európai Unió

Az eddig meghirdetett 1,9 millió euró mellé több mint még egyszer ennyi, kétmillió euró támogatás odaítéléséről döntött szerdán az Európai Bizottság az afrikai Ebola-járvány megfékezésére.

2014.07.30 14:25MTI
Forrás: Wikipédia

A pénzzel az EU a járvány terjedésének megfékezését szeretné elősegíteni, valamint a közvetlenül érintettek azonnali egészségügyi ellátását akarja javítani.

A pénzt, illetve az abból vásárolt eszközöket, gyógyszereket az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Orvosok határok nélkül (Médecins sans frontieres, MSF) nevű civilszervezet és a Vöröskereszt és a Vörös Félhold szervezeteinek Nemzetközi Szövetsége juttatja majd el az érintett térségbe.

A bizottság emlékeztet arra, hogy az Ebola már mintegy 1200 embert fertőzött meg, és több mint felüket meg is ölte, valamint, hogy a három érintett ország, Guinea, Libéria és Sierra Leone mellett már a nigériai Lagosban is történt egy bizonyítottan az Ebolához köthető haláleset. A brüsszeli testület felidézi, hogy mind a fertőzöttek és áldozatok számát tekintve, mind földrajzi kiterjedését illetően a mostani a legsúlyosabb és legnagyobb Ebola-járvány.

Brüsszel azt is tudatta, hogy bár jelenleg az esetek jellegéből fakadóan kicsi az esélye annak, hogy az Ebola eljusson Európába, az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ folyamatosan nyomon követi a fejleményeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.