Menekülttábort támadtak

Gázai konfliktus: harckocsilövedékek találtak telibe egy iskolát

Legalább 20 halott egy ENSZ-iskolát érő csapásban. Az iskolákban szállásolták el a palesztin menekülteket, miután az izraeli hadsereg a bombázások előtt otthonuk elhagyására szólította fel a lakosságot.

2014.07.30 07:17MTI

Legalább húsz palesztin meghalt és több mint ötven megsebesült egy szerda reggeli tüzérségi támadásban, amely a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabalíja menekülttáborban lévő ENSZ-iskolát érte - közölték palesztin források, hozzátéve, hogy az izraeli hadsereg lőtte az ENSZ palesztin menekültekért felelős szervezete (UNRWA) által működtetett iskolát, ahol menekültek húzták meg magukat.

Az UNRWA tizenöt halottról számolt be. Harckocsilövedékek telibe találták az iskola két osztálytermét.

Az UNRWA 83 gázai övezeti iskolaépületében csaknem 180 ezer palesztint szállásoltak el szűkös körülmények között, miután az izraeli hadsereg a bombázások előtt otthonuk elhagyására szólította fel a lakosságot. A legtöbben a dzsabalíjai iskolákban húzták meg magukat. A bombázásokban több ilyen épületet találat ért. Július 24-én egy iskolaudvaron csapódott be egy lövedék, és 15 palesztin meghalt. Az izraeli hadsereg azonban azt állítja, hogy nem izraeli lövedéktől haltak meg az illetők.

Izrael azzal vádolja a Gázai övezetet irányító Hamász radikális szervezetet, hogy a palesztin lakosságot élő pajzsként használja, a rakétakilövő állásokat templomok, mecsetek és iskolák udvarán állítja fel, a műveleti központokat pedig ezekben az épületekben rendezi be.

Az izraeli hadsereg július 8-án indított hadműveletében már több mint 1250 palesztin halt meg, a sebesültek száma pedig meghaladja a hétezret.

Újabb heves támadások, 1240-re nőtt a halottak száma

Huszonhárom palesztin vesztette életét szerdára virradóra az izraeli hadsereg hadműveletében a Gázai övezetben, ahol a hatóságok tájékoztatása szerint 1240-re nőtt a palesztin áldozatok és több mint hétezerre a sebesültek száma.

Az izraeli haderő kilenc légicsapást intézett az övezetben különböző célpontok ellen az éjjel. Az áldozatok között van egy család, valamint egy 11 és egy 16 éves lány. A palesztin biztonsági erők tájékoztatása szerint három mecsetet is találat ért szerdára virradóra.

Az izraeli hadsereg július 8-án indított hadműveletet a Gázai övezet ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.