Nincs megállás

Obama: újabb szankciók Oroszország ellen

Obama közölte, hogy egyebek között leállítják egyes termékek oroszországi exportját, valamint felfüggesztik az Oroszországba irányuló amerikai kivitel hitelezését.

2014.07.29 22:18MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Jeroen von Oostrom

Újabb, az orosz energetikai, hadiipari és pénzügyi szektort érintő amerikai szankciók bevezetését jelentette be kedden Washingtonban Barack Obama amerikai elnök. Az elnök a gazdasági büntetőintézkedések meghozatalát azzal indokolta, hogy Oroszország továbbra sem működik együtt az ukrajnai válság rendezésében, mi több, tovább támogatja a szakadárokat, tüzérséggel löveti az ukrán kormányerők állásait és csapatokat vont össze a két ország határán.

Obama közölte, hogy egyebek között leállítják egyes termékek oroszországi exportját, valamint felfüggesztik az Oroszországba irányuló amerikai kivitel hitelezését. Szavai szerint a büntetőintézkedések erős hatást gyakorolnak majd az orosz gazdaságra, mert azokat összehangolták az európai szankciókkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.