Algériai gépkatasztrófa

Francia szakértők vizsgálják a két fekete dobozt

Átadták a francia szakértőknek a múlt héten Maliban lezuhant algériai utasszállító repülőgép két fekete dobozát.

2014.07.28 16:15MTI
Fotó: Facebook/Missing Air Algerie Flight

 Martine Del Bono, a francia repülésbiztonsági nyomozóhatóság (BEA) szóvivője elmondta, hogy az adat- és hangrögzítő készülékek hétfő reggel megérkeztek Franciaországba, ahol átadták azokat a vizsgálatban résztvevő szakértőknek.

Egyelőre nem tudni, hogy a berendezések milyen állapotban vannak. Egy neve elhallgatását kérő forrás szerint az egyik fekete doboz burkolata súlyosan károsodott, a szóvivő azonban nem erősítette meg az erre vonatkozó sajtóhíreket.

Az áldozatok emlékére hétfőtől három napra félárbocra eresztik a nemzeti lobogót Franciaország-szerte.

Az Air Algérie légitársaság AH 5017-es számú, Ouagadougouból Algírba tartó járatával csütörtök hajnalban, a felszállás után mintegy 40 perccel szakadt meg a kapcsolat a földi irányítással. A gép pilótái nem sokkal korábban "vihar miatt" a járat útvonalának módosítását kérték. A légi katasztrófát senki sem élte túl a gépen lévő 116 ember közül. Az utasszállítón 110 utas tartózkodott, köztük 54 francia állampolgár, a hatfős személyzet minden tagja spanyol állampolgár volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.