Maláj utasszállító

Akkor is lőttek, most is lőnek - az EBESZ és a fekete doboz

A fekete dobozok adataiból arra lehet következtetni, hogy egy felrobbant rakéta repeszei által okozott erős nyomáscsökkenés miatt zuhant le a maláj utasszállító Kelet-Ukrajnában.

2014.07.28 13:35MTI

Rakétarepeszek okozta erős nyomáscsökkenés okozta a katasztrófát - közölte hétfőn az ukrán nemzetbiztonsági tanács az adatrögzítő berendezéseket vizsgáló szakértőkre hivatkozva.

Nem jutnak el a helyszínre az EBESZ, Hollandia és Ausztrália szakértői

Fotó: YouTube/LiveNews

Biztonsági okok miatt nem jutott el hétfőn a maláj utasszállító repülőgép katasztrófájának a helyszínére az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szakértői csoportja, valamint a holland és ausztrál rendőrökből és törvényszéki szakértőkből álló küldöttség.

A holland belbiztonsági és igazságügyi minisztérium közleményében azt írta, hogy a helyszínre tartó delegáció a térségben tapasztalt robbanások miatt, valamint saját biztonságuk megőrzése érdekében, visszafordult a kelet-ukrajnai Donyeckbe.

Sahtarszk város környékén ágyúdörejek hallatszanak, a lakosság autókon menekül.

Az ukrán fegyveres erők hétfőn arról számoltak be, hogy a szakadárokkal vívott harcok során behatoltak több, a katasztrófa helyszínéhez közeli településre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.