Lefoglalták az olasz hatóságok

Chiléből teherhajón utazott nyolcvanöt kiló kokain

A kiváló minőségű kábítószer két, fát szállító konténerben volt elrejtve.

2014.07.28 12:54MTI

Egy Chiléből érkező teherhajón több mint nyolcvanöt kilogramm kokaint foglaltak le az olasz hatóságok hétfő reggel a calabriai Gioia Tauro kikötőjében.

A kiváló minőségű kábítószer két, fát szállító konténerben volt elrejtve.

Az olasz hatóságok közlése szerint Reggio Calabria rendőrsége és Gioia Tauro vámőrsége napok óta várta a hajót. A kikötőbe érkező teherhajók rakományait speciális szkennerrel ellenőrzték, így vették észre a fa közé rejtett kokaint.

A több mint 85 kilogramm kábítószer az olasz és európai piacon mintegy 17 millió euró bevételt (több mint 5 milliárd forint) jelentett volna a drogkereskedők számára.

Gioia Tauro kikötőjében az év eleje óta 945 kilogramm kokaint foglaltak le. Ugyanebben az időszakban a 'ndrangheta calabriai bűnszervezett több száz tagját tartóztatták le.

Az olasz hatóságok 2011 óta követik a Dél-Amerika országaiból a dél-itáliai kikötőbe tartó drog útját, amelyet megérkezése után a 'ndrangheta oszt szét az európai piacon. A fizetés készpénzben történik: a 'ndragheta pénztárosai a különböző európai nagyvárosokban adják át a drogért járó pénzt a latin-amerikai kartellek képviselőinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.