Figyelmeztetnek Líbiában

Rakétatalálat miatt robbanhat be 90 millió liter üzemanyag!

A tűzoltók több órán át küzdöttek a lángokkal, de miután elfogyott a vizük, elvonultak. Az olajtársaság most a légi oltás lehetőségével próbálkozik.

2014.07.28 09:55MTI

Katasztrofális robbanás veszélyére figyelmeztetett a líbiai nemzeti olajtársaság (NOC), miután vasárnap egy rakéta becsapódása miatt kigyulladt egy 6,6 millió liter üzemanyagot tartalmazó tartály a főváros, Tripoli déli részén egy központi raktárban.

A társaság szóvivője közölte, hogy a raktárban összesen 90 millió liter üzemanyag és háztartási gáz van. Ha a tűz átterjed a többi tárolóra, óriási robbanás következhet be, amely 3-5 kilométeres körzetben is károkat okozhat.

Emberi és környezeti katasztrófa fenyeget - jelentette ki.

A kormány felszólította a környék lakóit, hogy azonnal hagyják el a raktár övezetét. A tűzoltók több órán át küzdöttek a lángokkal, de miután elfogyott a vizük, elvonultak. Az olajtársaság most a légi oltás lehetőségével próbálkozik. A kormány külföldi segítséget kért, és már több ország is felajánlott tűzoltó repülőgépeket.

A raktár a nemzetközi repülőtér felé vezető útvonal mentén fekszik. Tripolinak ezen a részén július 13. óta heves harcok folynak különféle fegyveres milíciák között. Az elesettek száma már megközelítette a százat. Vasárnap Nagy-Britannia, Németország, Hollandia, Franciaország, Olaszország és Spanyolország is Líbia elhagyására szólította fel állampolgárait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.