Ukrán válság

Amerikai műholdas fotók az ukrán állások elleni orosz rakétatámadásokról

Az amerikai külügyminisztérium vasárnap műholdas felvételeket tett közzé, amelyek állítása szerint az bizonyítják, hogy Oroszország rakétákkal támadott a két ország közös határától 11 kilométerre található ukrán állásokat.

2014.07.27 19:45MTI
freedigitalphotos.net/jscreationzs

A diplomáciai tárca szerint az Egyesült Államok nemzetbiztonsági igazgatójától származó négy felvételen a rakétaindítások robbanásai és a becsapódások kráterei láthatók. A külügy szerint a fotók Oroszországból ukrán területre július 21. és 26. között mért csapásokat ábrázolnak.

Az orosz kormány többször cáfolta, hogy közvetlenül beavatkozna a kelet-ukrajnai harcokba. A CBS amerikai televízió a hétvégén egy európai repülésbiztonsági szakértőkre hivatkozva azt közölte, hogy a Malaysia Airlines Kelet-Ukrajna felett lelőtt járatának fekete doboza alátámasztotta az a korábbi megállapítást, miszerint a repülőgép törzsét több, rakétarobbanásból származó srapnel találta el.

Az illetékes szerint az utasszállítón "masszív robbanásos nyomáscsökkenés" következett be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.