Gázai konfliktus

Netanjahu: a PR-harc nem helyettesítheti Izrael biztonságát

"A világ közvéleménye minden palesztin civil halála nyomán eltávolodhat Izraeltől, ám a nyilvánosság megnyeréséért vívott harc nem helyettesítheti az ország biztonságát."

2014.07.27 19:31MTI
Fotó: Wikipédia

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint a palesztinok "emberi pajzsokat" létesítenek a Gázai övezetben indított izraeli katonai támadás ellen.

Az izraeli kormányfő szerint Izrael az általa alkalmazott halálos katonai erő miatti aggályok ellenére sem hagy fel azzal, hogy megvédje a saját biztonságát. A miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy Izrael nem vesz célba civileket, noha a Hamász az szeretné, hogy a kamerák civilek holttesteit mutassák.

Szava szerint a Hamászt hitelképtelenné kell tenni és le kell felfegyverezni. Az izraeli miniszterelnök a CNN-nek kijelentette, hogy Hamász megszegte saját humanitárius fegyvernyugvási javaslatát, és hogy Izrael ilyen körülmények között mindent megtesz népének védelmében.

Mint mondta, Izrael egyelőre nem hajlandó a fegyvernyugvás újabb meghosszabbítására. "Izrael nem nem fogja megengedni, hogy egy terrorszervezet döntse el, mikor kényelmes a számára városainkra és népünkre tüzelni, és mikor nem az" - jelentette ki Netanjanhu a Fox Newsnak nyilatkozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.