Elözönlötték az utcákat

Több száz varsói Ukrajna mellett

Ukrajna támogatása érdekében tüntettek több százan vasárnap délután Varsó központjában, követelve az uniós országok erőteles fellépését követelve Oroszországgal szemben

2014.07.27 18:11MTI
freedigitalphotos.net/adamr

A TVN24 hírtelevízió beszámolója szerint a tüntetést "nagy terrorellenes menet" címmel civil szervezetek hívták össze.

A résztvevők lengyel és ukrán zászlók alatt vonultak, a menet élén egy, Vlagyimir Putyin orosz elnököt jelképező, ketrecbe zárt bábut vittek, és az orosz nagykövetség elé vonultak. A szervezők terroristának minősítették Oroszország magatartását az orosz-ukrán konfliktusban, az európai közösség határozott reakcióját követelve.

A lengyel kormány az Oroszország ellen elrendelendő szankciók ügyében azt az álláspontot képviseli, hogy az uniós államok egyeztetett és szolidáris magatartására van szükség.

Ennek során el kell tekinteni a tagállamok rövid távú gazdasági veszteségének kockázatától. Donald Tusk miniszterelnök ezzel kapcsolatban kijelentette: „Európa szolidáris akciója rövid távon költséges lehet, de igazából nagy megtakarítást hozhat, mert megelőzheti a legrosszabb forgatókönyv megvalósítását” - emlékeztetett a Gazeta Wyborcza napilap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.