Több emberrel együtt

A Boko Haram elhurcolta a kameruni miniszterelnök-helyettes feleségét

A Boko Haram nevű nigériai iszlamista terrorszervezet vasárnap megtámadta Kamerunban az ország miniszterelnök-helyettesének házát, és elrabolta a politikus feleségét, a személyzet több tagjával együtt.

2014.07.27 15:14MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A támadás során legkevesebb hárman meghaltak - közölte egy kameruni kormányszóvivő. Az emberrablás Kolofata városában történt, Kamerun északi részén, a nigériai határtól nem messze.

Amaduo Ali kormányfőhelyettest testőreinek sikerült elmenekíteniük Kolofatából Mora városába. A kameruni kormány közlése szerint a terrorszervezet emberei ugyancsak vasárnap ás ugyancsak Kolofatában rátámadtak egy helyi vallási vezető, Seini Boukar otthonára és őt is elrabolták. Boukar egyúttal a város polgármestere.

Péntek óta már háromszor törtek be a Boko Haram emberei kameruni területre. Pénteken egyébként a szervezet 22 feltételezett tagját 10 és 20 év közötti börtönre ítélték Kamerunban. Egyelőre nem tudni, hogy van-e összefüggés az ítélet és a támadások között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.