Tripoliban

Egyiptomi vendégmunkások házát érte rakétatalálat - 15-en vesztek oda

Az egyre súlyosbodó líbiai helyzet miatt a kairói külügyminisztérium korábban azt javasolta az egyiptomiaknak, hogy ne utazzanak oda.

2014.07.27 09:58MTI
Forrás: youtube.com

Tizenöt egyiptomi vendégmunkás halt meg a líbiai fővárosban, Tripoliban, ahol rakétatalálat érte a házukat - jelentette vasárnapra virradóra egy egyiptomi hírportál.

A jelentésből nem derül, hogy kik vették célba rakétákkal a házat, de az épület romba dőlt.

Az egyiptomi áldozatok vendégmunkásokként dolgoztak Tripoliban, holott az egyre súlyosbodó líbiai helyzet miatt a kairói külügyminisztérium korábban azt javasolta az egyiptomiaknak, hogy ne utazzanak oda.

A líbiai főváros hetek óta az egymással vetélkedő fegyveres csoportok harcának színtere, a fegyveres összecsapásoknak minden oldalon többtucatnyi halálos áldozata van. Különösen súlyos harcok dúlnak a líbiai főváros repülőterénél.

Az amerikai külügyminisztérium emiatt szombaton átmenetileg bezárta tripoli nagykövetségét, a washingtoni külügyminisztérium pedig arra figyelmeztette az amerikai állampolgárokat, hogy ne utazzanak Líbiába, illetve haladéktalanul távozzanak az észak-afrikai országból azok, akik már ott tartózkodnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.