Gázai konfliktus

A tűzszünetnek vége: Gázából három aknagránátot lőttek ki Izraelre

Az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász között létrejött 12 órás tűzszünet lejárta után, szombat este három aknagránátot lőttek ki Gázából izraeli területre az izraeli hadsereg közlése szerint.

2014.07.26 20:54MTI

A hírek először rakétákról szóltak, később az izraeli hadsereg helyesbített.

A humanitárius tűzszünet közép-európai idő szerint reggel 7 órakor lépett életbe, majd Izrael szombaton kora este elfogadta, hogy azt 4 órával meghosszabbítsák.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió részletek közlése nélkül azt jelentette, hogy gázai palesztin csoportok szerint a tűzszünet meghosszabbítása "egyoldalú és haszontalan". Később egy Hamász-illetékes, Számi Abu-Zuhri egy újságíróknak küldött SMS-ben azt írta: "Nincs hozzájárulás a tűzszünet további négyórás meghosszabbításához".

Avital Lejbovics, az izraeli hadsereg szóvivője röviddel 19 óra után egy Twitter-bejegyzésben azt írta, hogy rakéták csapódtak be Izraelben. Ezt később egy másik szóvivő helyesbítette, mondván, hogy három aknagránátot lőttek ki Gázából izraeli területre, de azok sem személyi, sem anyagi kárt nem okoztak.

Izraeli médiajelentések szerint a hadsereg az incidenst nem tekinti súlyos tűzszünetsértésnek.

Juvál Steinic kabinetminiszter a tűzszünet esetleges további meghosszabbításáról azt mondta, hogy arról az izraeli biztonsági kabinet fog dönteni szombaton késő este, a szabbat (zsidó szombat) befejeződése után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.