Kézbe vett egy műanyag tálcát...

A vatikáni dolgozók menzáján ebédelt Ferenc pápa

Előzetes értesítés nélkül a pénteki ebédidőben egyszer csak megjelent Ferenc pápa. Kézbe vett egy műanyag tálcát és beállt a vatikáni dolgozók közé a sorba.

2014.07.25 15:40MTI
Fotó: Wikipédia

A vatikáni dolgozók menzáján ebédelt pénteken Ferenc pápa, aki váratlanul jelent meg és másokkal együtt sorba állt az ételért. A történtekről Franco Paini, a vatikáni menza szakácsa számolt be a Vatikáni Rádiónak.

Elmondta, hogy előzetes értesítés nélkül a pénteki ebédidőben egyszer csak megjelent Ferenc pápa. Kézbe vett egy műanyag tálcát és beállt a vatikáni dolgozók közé a sorba. "Tésztát választott, paradicsomos szósz nélkül, második fogásnak halat" - mesélte el Paini.

Hozzátette, hogy Ferenc pápa mindenkivel kedvesen elbeszélgetett, és az iránt érdeklődött a vatikáni dolgozóktól, milyen a munkájuk, hogyan érzik magukat. Oda ült le, ahol éppen hely volt a menzán.

A Vatikán ipari létesítményeiben dolgozó munkások mellett foglalt helyet. Fotókat a l’Ossservatore Romano szentszéki napilap közölt a Twitter-fiókján (@oss_romano). Ferenc pápa a megválasztása óta a vatikáni Szent Márta-ház menzáján reggelizik, ebédel és vacsorázik.

A vatikáni menza a Szent Péter bazilikának ezzel ellentétes oldalán üzemel: oda járnak ebédelni többek között a vatikáni könyvtár, posta, gyógyszertár és a pápai hivatalok egyházi és laikus dolgozói.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.