Túlköltekeztek

Milliárdokat használtak fel szabálytalanul a sanghaji kormányzati hivatalok

Több tucat ingatlanprojekt során több milliárd jüant szabályellenesen használtak fel a sanghaji kormányzati ügynökségek, egy részük pedig általánosságban is indokolatlanul sokat költött tavaly.

2014.07.25 14:24MTI
freedigitalphotos.net/Keattikorn

Erre mutatott rá egy belső ellenőrzés csupán hetekkel a pekingi kormány átfogó korrupcióellenes vizsgálatát megelőzően. A sanghaji könyvvizsgáló hivatal a tartományi szintű Sanghaj kormányzati ügynökségeinél több mint 80 projektnél fedezett fel szabálytalanságot.

A vizsgált egységeknél a hatóság összesen 3,1 milliárd jüan (115 milliárd forint) értékben talált szabályellenesen elköltött összegeket, további egymilliárd jüant (37 milliárd forint) pedig felesleges illetve nem engedélyezett változtatásokra pazaroltak el - áll a jelentésben.

Számos példát talált a könyvvizsgáló a projektek elbírálását, alvállalkozóknak való kiadását, a költségek elszámolását illetően is - derül ki a dokumentumból. A 24 milliós metropoliszban több tucatnyi építkezés a hozzá nem értő menedzsment hibája miatt áll - állítja a könyvvizsgáló hatóság. A vizsgálat arra is rámutatott: a kormányzati ügynökségek egy része jelentősen túlköltekezett a tavalyi év során.

Számos intézmény - köztük a városi könyvtárral - indokolatlanul sokat költött formaságokra és rendezvényekre. A túlköltés legalább 10 millió jüanra (370 milliárd forint) rúg - állapította meg a jelentés. A könyvvizsgáló pár héttel azelőtt állt elő jelentésével, hogy megérkeznek a központi, pekingi felügyelőbizottságok Sanghajba.

A kínai kormány átfogó korrupcióellenes vizsgálatának negyedik körébe a kelet-kínai város vezetése és állami hivatalai is beleesnek, az ellenőrzés során bármely szint bármely szereplője átvilágítható a korrupt gyakorlatok felderítése végett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.