Algériai utasszállító

Megtalálták az eltűnt algériai repülőgép roncsait

Francia katonák megtalálták a csütörtök hajnalban eltűnt algériai utasszállító repülőgép roncsait Maliban.

2014.07.24 19:40MTI
Fotó: airalgerie.org

A BBC azt írta, hogy a meg nem erősített francia jelentések szerint a repülőgép Mali középső vagy északi részén zuhant le. Mali elnöke azt mondta, hogy a gép roncsait az ország északi részén lévő Aguelhoc és Kidal között fedezték fel.

Az Air Algérie légitársaság AH 5017-es számú, Ouagadougouból Algírba tartó járatával a felszállás után mintegy 40 perccel szakadt meg a légi irányítás kapcsolata. A gép pilótái nem sokkal korábban "vihar miatt" a járat útvonalának modósítását kérték.

Az utasszállítón 110 utas volt, köztük 51 francia állampolgár, a hatfős személyzet minden tagja spanyol állampolgár.

Az ouagadougoui repülőtér honlapja szerint az utasszállító roncsait Maliban, a Gao és Kidal városok közötti nehezen megközelíthető sivatagos területen találták meg.

Az AFP francia hírügynökség egy burkinai vezérkari tisztségviselőre hivatkozva azt írta, hogy egy szemtanú látta lezuhanni a gépet a Mali északi részén lévő Gossi körzetében. A település mintegy 100 kilométerrel délnyugatra található Gaótól, Észak-Mali legnagyobb városától. Gilbert Diendiéré tábornok azt is elmondta, hogy a radarképeken látható, hogy a repülőgép letért a pályájáról egy vihar miatt.

A francia légierő két Mirage-2000 típusú vadászgéppel látott neki a repülő felkutatásához.

Laurent Fabius francia külügyminiszter csütörtök este a France 2 közszolgálati televíziónak nyilatkozva a repülőgép lezuhanásának okával kapcsolatban azt mondta, hogy nem lehet kizárni semmilyen lehetőséget, így azt sem, hogy terrorcselekmény történt.

Az Air Algérie a Swiftair spanyol légitársaságtól lízingelte az MD-83 típusú gépet. A Swiftair csütörtökön közölte: a repülőt kedden ellenőrizte Marseille-ban a francia légügyi főigazgatóság (DGAC), és az eljárás során semmilyen problémát nem talált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.