Gázai konfliktus

Nincsenek szervezett magyar turisták Izraelben

Ez az időszak nem szezonja a szervezett izraeli utazásoknak, egyéni utasok azonban lehetnek az országban.

2014.07.24 19:00MTI

Izraelt leginkább az őszi-téli, illetve a téli-tavaszi időszakban keresik fel a turisták, az év hátralévő részében így szeptembertől decemberig várható forgalom - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője csütörtökön.

Az utazási irodák abban bíznak, addigra rendeződik a helyzet. Az őszi-téli utakat már az év elején meghirdették, ezekre most is lehet jelentkezni.

Molnár Judit hangsúlyozta ugyanakkor, hogy legfontosabb az utasok biztonsága. Az utazási irodák minden esetben figyelembe veszik a Külgazdasági és Külügyminisztérium állásfoglalását, és annak megfelelően járnak el - mondta.

Az Egyesült Államok légügyi hatósága (FAA) kedden megtiltotta az amerikai légitársaságoknak, hogy az izraeli Tel-Avivhoz közel fekvő Ben Gurion nemzetközi repteret használják, ezt azzal indokolták, hogy a Hamász radikális palesztin szervezet rakétákkal képes elérni a légikikötőt. Szerdán nyolcvan érkező és nyolcvan induló járatot töröltek különböző külföldi légitársaságok, miután kedden egy gázai rakéta vagy egy repesze a Ben Gurion repülőtér közelében egy ház udvarában csapódott be. Az FAA - helyi idő szerint - szerda este feloldotta az amerikai járatok tel-avivi repülésére vonatkozó tilalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.