Taxiban érte a halál a nőket

Megöltek két finn segélymunkást Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek két finn segélymunkást Afganisztánban csütörtökön.

2014.07.24 17:35MTI
Forrás: Wikipedia

A két finn nő egy taxiban utazott a nyugat-afganisztáni Herát városában, amikor két ismeretlen egy motorkerékpárról tüzet nyitott rájuk. Az üggyel kapcsolatban egyelőre csak a taxisofőrt vették őrizetbe - közölték a helyi hatóságok.

A két nő halálát a finn külügyminisztérium is megerősítette, megrendítőnek nevezve a történteket. A két agyonlőtt nő egy keresztény segélyszervezet munkatársa volt, a helyi hatóságok szerint az egészségügyben dolgoztak.

"Az eset különösen azért megrendítő, mert a nők a helyi lakosságot segítették Afganisztánban" - mondta a finn külügyi szóvivő.

Egy másik merényletben Tahár tartományban hat afgán civillel végzett és 28-at megsebesített egy robbantás.

Egy további támadás során a NATO-vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) két tagjával végeztek vélhetően tálib felkelők. A katonák nemzetiségéről, illetve a támadás helyéről nem közölt információkat az ISAF.

Az idén 53 külföldi katona vesztette életét Afganisztánban. Jelenleg mintegy 50 ezer NATO-katona tartózkodik az országban, de az idei év végéig az ISAF kivonul majd Afganisztánból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.