Lelőtt maláj utasszállító

Ausztrália félszáz rendőrt küldött Ukrajnába nyombiztosításra

Ausztrália ötven rendőrt indított útnak csütörtökön Ukrajnába, a maláj utasszállító repülőgép katasztrófájának helyszínére a nyomok biztosítása végett.

2014.07.24 11:29MTI
Forrás: YouTube

Tony Abbott ausztrál miniszterelnök hozzátette, hogy az ausztrál rendőrkontingens annak a csapatnak a része, amelynek megszervezését az Egyesült Nemzetek Szervezete javasolta.

A rendőrök Londont érintve utaznak Ukrajnába. Abbott elmondta, hogy előzetesen beszélt Petro Porosenko ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel arról, hogy az ausztrál rendőrök biztonságosan eljuthassanak a repülő földbe csapódásának helyszínére.

Hozzátette, hogy külügyminisztere, Juliette Bishop a holland diplomácia vezetőjével, Frans Timmermansszal közösen utazik Kijevbe, hogy hivatalos engedélyt kapjon a nemzetközi rendőrcsapat a helyszín őrzésére.

Két napja Abbott a következőt mondta a kelet-ukrajnai szakadárok uralta területen lévő helyszínről: "A bűncselekmény után jön a nyomok eltüntetése. Amit látunk, az a bizonyítékok ipari szintű manipulációja, aminek nyilvánvalóan véget kell vetni."

Szerda délután érkezett meg Hollandiába az első két repülőgép a malajziai utasszállító múlt csütörtöki katasztrófájában meghaltak holttesteivel.

Csütörtökön Harkivban további két katonai szállítógépbe emeltek félszáz konténert, bennük a szerencsétlenség halottainak maradványaival, amelyeket szintén Hollandiába visznek azonosításra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.