Végső tisztesség

Elindult az áldozatokat szállító első repülő Harkivból Eindhovenbe

A kelet-ukrajnai Harkiv repülőteréről útnak indult a malajziai utasszállító katasztrófa áldozatainak holttestét szállító holland katonai repülőgép. A hírek szerint azonban még mindig sok holttest van tragédia helyszínén is.

2014.07.23 11:50MTI
youtube.com

A Hercules repülő, fedélzetén ötven ember földi maradványaival, helyi idő szerint várhatóan délután négy órakor száll majd le a hollandiai Eindhovenben.

A gép indulása előtt Harkiv repülőterén búcsúszertartást rendeztek külföldi nagykövetségek képviselőinek jelenlétében. Az esemény idejére különleges biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a repülőtér körzetében.

A maláj nemzeti légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es gépe múlt csütörtökön zuhant le Kelet-Ukrajnában. A katasztrófában 298 ember vesztette életét. Az áldozatok között 193 holland állampolgár volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.