Rakétatámadás

Európai járatok sem indulnak Tel-Avivba

A tel-avivi nemzetközi reptér közelében történt rakétatámadás után az Air France, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines is felfüggesztette a városba tartó járatait kedden, követve a hasonlóan eljáró amerikai légitársaságokat.

2014.07.22 20:41MTI
freedigitalphotos.net/num_skyman

A Lufthansa bejelentése szerint a cégcsoport gépei legalább 36 óráig nem repülnek majd Tel-Avivba az "instabil helyzet" miatt.

A lépést "az utasok és a személyzet védelme érdekében" hozták meg - közölte a német cég. Az intézkedés a Lufthansa mellett a cégcsoport más tagjaira, így az Austrian Airlines, a Swiss és a Germanwings járataira is kiterjed.

Az Air France és a KLM nem közölte, hogy pontosan mennyi időre tervezik felfüggeszteni az izraeli járatokat. A KLM szóvivője azt mondta, minden nap felülvizsgálják majd a helyzetet. A három nagy európai légitársaság mellett a Brussels Airlines, az EasyJet és az Air Canada is közölte, hogy időlegesen nem repül Tel-Avivba.

Korábban már három amerikai légitársaság, a Delta Airlines, a U.S. Air és a United Airlines is felfüggesztette a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőtérre tartó járatait, miután egy palesztinok által kilőtt rakéta egy darabja a légi kikötő közelében csapódott be.

A Delta tel-avivi járata emiatt kedden Párizsban szállt le. A reptértől mintegy másfél kilométerre történt rakétatámadás miatt az amerikai szövetségi légügyi hivatal 24 órás időtartamra megtiltotta az Egyesült Államok légitársaságainak a Ben Gurion reptér használatát.

Ugyanakkor az izraeli polgári repülési hatóság közölte, szerintük továbbra is biztonságos a repülőtér, és erről jelenleg is próbálják meggyőzni amerikai kollégáikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.