Jobb félni, mint "megijedni"

A következő utasszállítót Izrael felett lövik le?

A gázai rakéták veszélyeztetik az izraeli légiforgalmat.

2014.07.22 18:45MTI
Forrás: Wikipedia

A gázai rakéták veszélyeztetik az izraeli légiforgalmat, s emiatt Tel-Aviv helyett Párizsba szállt a Delta Airlines amerikai légitársaság egyik járata - közölte a Háárec című újság honlapja kedd délután.

Az American Airlines, a Delta Airlines, a U.S. Air és a United Airlines felfüggesztette Izraelbe tartó és onnan repülő járatait kedden. A Delta Tel-Avivba tartó gépét Párizsba irányították, miután egy gázai rakéta roncsa becsapódott a repülőtérhez közeli Jahúd nevű település egyik házának kertjébe.

Az amerikai szövetségi légügyi hivatal az eset után figyelmeztetést adott ki a légitársaságoknak. Izrael számára a légiközlekedés különösen fontos, mivel a zsidó államból a szárazföldön csak Jordániába és Egyiptomba lehet eljutni. Másik két szomszédjával, Libanonnal és Szíriával nem békeszerződés, hanem csak tűzszüneti megállapodás szabályozza a határforgalmat.

Noha az egyik rakéta egy nagyobb maradványa éppen a Ben Gurion nemzetközi repülőtértől tíz kilométerre lévő Jehúdban ért földet, kedden délutánig valószínűleg az intenzív gázai harcok nyomán drasztikusan, mintegy felére csökkent az izraeli civilekre lőtt gázai rakéták száma.

A múlt csütörtökön megindított szárazföldi harcok célja a Hamász háborús infrastruktúrájának, rakétakilövőinek és arzenáljának legalább részleges elpusztítása, valamint Izraelbe vezető alagútrendszerének felszámolása.

Egy a kettes tévécsatornának nyilatkozó katonatiszt szerint további egy-két hétre van szükség a gázai katonai célok teljesítéséhez. Vasárnap Mósa Jaalon védelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy a katonák a következő két-három napban felszámolják az alagutak többségét.

Uri Gordon, a Gázai övezet északi részén harcoló egység parancsnoka egy a terepen tartott, s a tízes tévécsatorna által is közvetített sajtótájékoztatón közölte, hogy már megtalálták a területükön lévő alagutak többségét, és meg fogják semmisíteni azokat.

Kedd délután egy újabb katona halálát jelentette be az izraeli média, és ezzel huszonnyolcra nőtt az elesettek száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.