Törökországban

Két turista halálát okozta a felhőszakadás a Saklikent kanyonban

A kanyon foglyai közül további nyolcan megsérültek, miközben megpróbálták kimenteni társaikat a vízből.

2014.07.21 11:45MTI
Forrás: youtube.com

Két turista halálát okozta egy heves eső okozta áradás Törökország déli részén - adta hírül hétfőn a Dogan török hírügynökség.

A felhőszakadás csapdába ejtett 46 kirándulót - köztük több külföldi turistát - a Saklikent kanyonban vasárnap este. Egy turistát a sziklának csapott az eső okozta áradás, a szerencsétlenül járt férfi a helyszínen meghalt. Egy másik kirándulót elsodort az ár. Hétfőn reggel már csak a holttestét találták meg.



A kanyon foglyai közül további nyolcan megsérültek, miközben megpróbálták kimenteni társaikat a vízből.

A török területi hatóság közölte: meg fogja erősíteni a kanyonnál az orvosi ügyeletet, hogy a jövőben gyorsabban kaphassanak ellátást az esetlegesen bajba jutottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.