Ukrán válság

A nyugodt éjszaka után újra lövik egymást Donyeckben

Erős robbanások voltak a repülőtér környékén, ami nehézfegyverek bevetésére utal. Donyeck vasúti pályaudvara felől ugyancsak harcok döreje hallatszik.

2014.07.21 11:28MTI
Forrás: youtube.com

Nyugodt éjszaka után hétfőn reggel ismét kiújultak a harcok a kelet-ukrajnai Donyeckben - adta hírül világhálós honlapján a város polgármesteri hivatala.

A közlemény és fültanúk egybecsengőn arról számoltak be, hogy erős robbanások voltak a repülőtér környékén, ami nehézfegyverek bevetésére utal. Donyeck vasúti pályaudvara felől ugyancsak harcok döreje hallatszik, füstfelhők gomolyognak az állomás fölött és annak környékén.

Donyeck a szakadár felkelők területének a "fővárosa". A település önkormányzata tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a város mely főútjain, utcáiban, terein folynak harcok, és az érintett részeken lakókat arra kérte, hogy ne hagyják el lakásaikat.

Szergej Kavtaradze, a felkelők egy vezetője azt állította kedden délelőtt, hogy legalább négy harckocsi próbált behatolni a városba.

Vladiszlav Szeleznyov, a terrorellenes hadművelet szóvivője csak annyit közölt, hogy a művelet "aktív szakaszban" van, ám arról nem beszélt, hogy behatoltak-e Donyeckbe kormányerők, mert - mint mondta - nem akarja kiadni a haditervet és felfedni az ukrán csapatok mozgását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.