Több áldozat is oda igyekezett

AIDS-világkonferencia: néma főhajtás a lelőtt maláj gép áldozatainak emlékére

A péntekig tartó melbourne-i konferenciára mintegy kétszáz országból érkezett a több mint 12 ezer résztvevő.

2014.07.20 13:12MTI
Forrás: youtube.com

A csütörtökön Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj gép halálos áldozatainak emlékére egyperces néma tiszteletadással kezdődött meg vasárnap az ausztráliai Melbourne-ben a nemzetközi AIDS-konferencia.

A dpa hírügynökség jelentése szerint a konferencia hat küldöttje is rajta volt a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járatán, amelyet Kelet-Ukrajnában oroszbarát szakadárok ellenőrizte terület felett egy föld-levegő rakétával lőttek le.

Az áldozatok között volt az 59 éves Joep Lange holland kutató, a Nemzetközi AIDS Társaság (IAS) volt elnöke, valamint felesége, Jacqueline van Tongeren. Emellett a járat fedélzetén tartózkodott Glenn Thomas, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 49 éves brit szóvivője is.

Korábban Julie Bishop ausztrál külügyminiszter megerősítette azokat az információkat, miszerint az áldozatok közül sokan az AIDS2014 találkozóra tartottak.

A péntekig tartó melbourne-i konferenciára mintegy kétszáz országból érkezett az a több mint 12 ezer résztvevő, köztük kutatók, szakértők, aktivisták és HIV-fertőzöttek, akik az AIDS-elleni gyógyszerek és oltóanyagok fejlesztéséről tanácskoznak. A találkozó egyik súlypontja a mintegy 35,3 millió HIV-vírussal fertőzött beteg diszkriminációja elleni harc.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.