Lelőtt maláj gép

Az amerikaiak már rég tudják, mi is történt

Az amerikaiak már pontosan tudják, hogy mi történt, hiszen az USA régóta fejlett hírszerző rendszerrel rendelkezik.

2014.07.19 17:13Gőgh Előd

"Néhány órával az után, hogy az MH17-es járatot lelőtték, amerikai források már tudták, hogy melyik táborból jött a légvédelmi rakéta. Sőt, ennél jóval többet. Az elkövetkezendő hetekben fel is használják ezeket az információkat egy zseniális sakkjátszmában, hogy a világ láthassa, mit lép Putyin - ezt Robert Cape terroristaszakértő,a Chicagói Egyetem politikatudomány-professzora mondta.

Mikroszkóp alatt

Szerinte az amerikaiak tudják, hogy pontosan mi történt azon a területen, ahol a Boeing 777-est lelőtték. Az USA már hónapok óta fejlett hírszerző rendszerrel rendelkezik, Ukrajnát a válság óta szinte "mikroszkóp alatt" tartják. Cape "elsöprő" erejűnek nevezi ezeket az információkat.

Műholdak, infravörös rendszerek, intelligens fényképészeti technikák, hírszerzők a földön, lehallgatott rádió és telefonforgalom, sőt a radaradatok kiolvasása is lehetséges a légvédelmi rakéták kilövése körül - állítja.

"Tiszta" információk
Cape szerint biztos, hogy az amerikaiak többet tudnak, mint amit nyilvánosságra hoznak. Gyakran vannak olyan információk, melyek valamilyen nagyon titkos hírszerző rendszerből származnak, és amelyek még nincsenek ellenőrizve és "tisztítva," mielőtt nyilvánosságra hoznák őket.

Ez egy fáradságos folyamat, mely során az amerikaiak nem akarnak semmilyen betekintést a lapjaikba, azért, hogy láthassák, hogy milyen hibákat követnek el az oroszok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.